пʼятниця, 10 травня 2019 р.



В день памті та примирення молодь з  ГО «Сокіл» Вінниця та ГО «Яворина. Вінниччина», ГО «Студентська Свобода» традиційно вшанували пам`ять українців , які загинули в Другій  світовій війні.  








      Голова Вінницької ГО «Студентська Свобода» Василь Луцик зауважив, що сьогодні ми тут, бо пам’ятати про полеглих- це наш святий обов`язок. Також ми маємо памятати , що знову в Україні йде війна – проти нас воюють кулями, танками та ,передусім, спотвореною історією. Ми повинні відстояти свою державу, мову та культуру.
       «Я сама через російську агресію змушена залишити власний дім. А тепер бачу, як перекручено відзначають цю дату, вважаючи її просто передднем традиційно совєтського 9 травня. Не такого гідні українці, які ціною власного життя, тримають мирним небо над Україною», - зазначила методист відділу українознавства Вінницької академії неперервної освіти, керівник ГО «Яворина. Вінниччина» Олена Козаченко.



     «Друга світова війна для нас розпочалася 1939 року нападом на Карпатську Україну й завершилася 1991 року із проголошенням Незалежності України. Ми маємо розбудовувати нашу державу, боротися за становлення української нації, мови, культури» -підкреслив заступник голови Вінницької ГО «Студентська Свобода» Максим Черних.
    Традиційно молодь поклала синьо-жовті квіти до пам`ятного знака на Європейській площі.

      


Завідувач відділу українознавства             Володимир Лазаренко

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...