вівторок, 30 червня 2020 р.

“Провела 15 років каторги у Воркуті” – померла легендарна зв’язкова УПА



На Волині відійшла у засвіти, легендарна зв’язкова УПА Тамара Криштальська.
Інформує Це моя Україна, повідомляє на своїй сторінці у ФБ горіхівська Свобода
У віці 95 років, відійшла у вічність членкиня УПА, учасниця ОУН, легендарна зв’язкова УПА, браниця радянських таборів Тамара Криштальська.
Автобіографія: Тамара Криштальська на псевдо “Мотря”, народилася 15 січня 1926 року в селі Милятин Іваничівського району на Волині. До лав ОУН вступила у 1942 році. Працювала в «Юнацтві» та «Жіночій сітці». Була засуджена до 15 років каторги і п’яти років позбавлення громадянських прав. Покарання відбувала у Воркуті. У 1955 році переїхала до Кемеровської області на спецпоселення до батьків. Наступного року вийшла заміж за підпільника Василя Криштальського. У 1969 з сім’єю поселилася в Кривому Розі. У 86-му сина мобілізували – ліквідовував наслідки аварії на ЧАЕС. Згодом помер він онкозахворювання. Залишив дружину і доньку.
У 2011 році перебралася Тамара Криштальська до Горохова, де мешкала донині. У 2015 році поховала чоловіка.
Інформаційне агенство Це моя Україна, висловлює щирі співчуття родині загиблої. Це велика втрата для нас та усієї України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...