пʼятниця, 17 листопада 2023 р.

 

І я усміхаюсь тобі. Творчий вечір Михайла Каменюка 

15.11.2023 р. в приміщення Вінницької міської бібліотеки № 13 було напрочуд світло та затишно. Простора читальна зала до краю наповнилася глибиною поезії, щирістю її поціновувачів та емоційними оплесками. Свій творчий вечір у дружньому колі небайдужих до поезії людей провів Михайло Каменюк - відомий український поет, публіцист, драматург, перекладач, видавець громадський діяч, член НСПУ та НСЖУ і просто гарна людина, наш земляк.

Надзвичайно відвертим і водночас простим, душевним відкрив себе поет для гостей вечора. Михайло Феодосійович декламував напам'ять власну поезію, ділився життєвими історіями та спогадами із юності, що не могли залишити осторонь жодного з присутніх. Відомий український поет, публіцист, драматург, перекладач, видавець, громадський діяч, член НСПУ та НСЖУ, заслужений працівник культури України розповів про те, чому одним із його занять є відкриття нових талантів. "Я завжди намагався розгледіти нові таланти, допомогти їм вселити віру в себе, впевненість та натхнення до творчості. А тепер маю цілий сад із троянд, які квітнуть та радують око" -ділиться метафорою "хрещений батько" багатьох вінницьких, та не тільки, поетів.

В творчій зустрічі виступив завідувач відділу українознавства КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Володимир Лазаренко, який акцентував увагу присутніх на яскравому творчому доробку М. Каменюка з діяльності творчої лабораторії «Червоні вітрила» ВДПУ разом з Є. Гуцало, А. Бортняком, М. Холодним, Н. Гнатюк, В. Сторожук та іншими поетами.

Наприкінці вечора не стихали похвальні відгуки та вдячності, не закінчується черга з бажаючих сказати своє слово та побажання до нещодавнього іменинника, який, до слова тижнем раніше зустрів своє 75-річчя.

Завідуюча бібліотеки-філії Віра Лєбєдєва нагородила Михайла Каменюка подякою від ЦБС за плідну співпрацю протягом довгих років, в якій також побажання довгих літ для поета та всього найкращого. Щиро вітаємо! Пишаємось, що Ви у нас є. Многая літа, Михайле Феодосійовичу!






Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...