пʼятниця, 15 червня 2018 р.


Фестиваль звичаєвої культури                                                                         « Живий вогонь». Анонс.

      2З червня 2018 року у м. Хмільнику, що на Вінниччині, відбудеться                                             
            10-й фестиваль звичаєвої культури «Живий вогонь».


    З цієї нагоди у приміщенні прес-центру департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації        13 червня поточного року  відбулась прес-конференція для журналістів Вінниччини з метою анонсування вищезазначеної події та інформаційної підтримки фестивалю.

    Під час заходу зазначалось, що на фестиваль з’їдуться козацькі організації з Запоріжжя, Черкас, Кам’янця-Подільського, Нікополя, Києва, Кропивницького  та Вінниці.
     Будуть представлені показові виступи з козацьких бойових мистецтв Спас та Гопак, гри «Лава на лаву», працюватимуть ярмарок народної творчості, світлиці, пройдуть майстер-класи з гончарства, соломоплетіння, ліплення, вишивки, гри  на народних інструментах та інші.

     На фестивалі будуть задіяні дві сцени, «Ретро-кіно-фотовиставка», фотозона, «Галявина щастя», спортивна галявина  тощо.  Гості з Кривого Рогу презентуватимуть унікальний напрямок промислового туризму в Україні.
     Вперше на фестивалі буде представлена предметно-документальна виставка «На лінії вогню» від волонтерської організації «Армія-SOS», відбудеться реконструкція костюмів та змагання часів визвольної  боротьби УПА.
     Фестиваль «Живий вогонь» проходить в рамках виконання обласної цільової комплексної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді Вінницької області на 2017-2020 роки.

     Серед організаторів фестивалю Вінницький козацький полк ім. І.Богуна, «Молода Подільська Січ», Хмільницькі міська рада, районна державна адміністрація та районна рада,  Центр народної творчості, обласний краєзнавчий музей, Центр кіномистецтва та культури управління культури та мистецтв, департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, відділ українознавства КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти», Медіа Центр «Власно», газети « 33-й канал», «Життєві обрії», »Національний корпус «Вінниця»,  КП «Спорт для всіх», ТМ «Барчанка» та інші.

Запрошуємо всіх бажаючих на фестиваль!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...