середа, 19 вересня 2018 р.

Сонцелюб у житті та творчості
(до 154 річчя від дня народження Михайла Коцюбинського)
   17 вересня 2018 року у музеї-садибі ім. Михайла Коцюбинського відбулось театралізоване літературно-мистецьке свято-вшанування «Славетний син Подільської землі» знаного письменника , етнографа, громадсько-політичного діяча, нашого земляка М. Коцюбинського з нагоди його 154 річниці від дня народження.

   В урочистостях взяли участь та виступили члени обласної організації Національної Спілки письменників України, працівники обласного та міського управлінь культури та мистецтв , музею-садиби М. Коцюбинського, міського товариства вивчення історії м. Вінниці, краєзнавці та лауреати Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. М. Коцюбинського.



   Вшанування нашого великого земляка супроводжували виступи аматорських колективів з Вінницьких  Коледжу культури та мистецтв, міського палацу «Зоря». Центру культури та мистецтв для дітей та юнацтва, дитячих музичних шкіл.
   Музей-садиба була гостинно прикрашена вишивкою, картинами, витинанками, квітковими та іншими композиціями, якими мали можливість насолоджуватись численні гості свята: студенти та викладачі вузів, коледжів та учні і вчителі шкіл, представники громадськості міста та області.
  Аматорське дійство влучно перепліталось з читанням творів М. Коцюбинського, роль якого майстерно виконував актор Вінницького академічного музично-драматичного театру ім .М. Садовського.
   В епілозі вшанування голови комісії з питань культури та духовності Вінницької обласної ради Людмила Станіславенко та обласної організації Національної Спілки письменників Вадим Вітковський вручили дипломи та сертифікати на 15 тис. грн. лауреатам Всеукраїнської літературно-мистецької премії  у номінації «Художня література» тернопілянці Ганні Осадко за збірку вибраної лірики «Жити просто», ( з 23-х поданих творів), та у номінації «Науково-популярна література» вінничанину Петру Скоруку за збірку краєзнавчих матеріалів «Могилівчани», (з 20 поданих на конкурс творів).
  У фіналі відзначення учасники літературно-мистецького  театралізованого дійства поклали квіти до памятника М.М. Коцюбинському.

  Завідувач відділу                                   Володимир Лазаренко

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...