пʼятниця, 23 листопада 2018 р.


Презентація фільму «БОГДАНОВЕ ЩАСТЯ»

    На честь відзначення 5-річниці революції Гідності та з нагоди Дня Свободи та Гідності  20 листопада 2018 р. о 12 год., у 16 експозиційному залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відбулася презентація українського документального фільму кінематографістів творчого об’єднання «Вавилон’13» – «БОГДАНОВЕ ЩАСТЯ», за сприяння відділу українознавства, в якій взяли участь слухачі курсів підвищення кваліфікації Вінницької академії неперервної освіти.

    Метою заходу було вивчення ситуації на звільнених територіях Донеччини, використання зазначених матеріалів у навчально-виховному процесі навчальних закладів Вінниччини.
    Цей фільм про те, як такі прості речі, як посмішка, добре слово, щире спілкування породили довіру і дружбу, знищивши стереотипи. Режисери фільму – Лариса Артюгіна, Олександра Чуприна, Іван Банніков. Стрічка знята у 2014 р. за сприяння Посольства США в Україні.

   Фільм демонструє досвід волонтерської організації у побудові мирного діалогу на Сході України на прикладі невеликого містечка Миколаївка на Донбасі. Влітку 2014 р. волонтерська група Новий Донбас вперше прибула до Миколаївська ЗОШ №3 Донецької області, яка була знищена під час війни. Волонтери не тільки допомагали відновлювати шкільне приміщення, але й проводили різноманітні майстер-класи, ігри, конкурси, намагались відволікти дітей від війни. Головний герой фільму – звичайний хлопчик Богдан, який своєю щирістю і простотою заворожує глядача.

   Відбулося емоційне онлайн-обговорення фільму та дискусія за участі одного із авторів фільму, режисера, керівника громадської організації «Новий Донбас» – Лариси Артюгіної, уродженки м. Вінниця, учнів Миколаївської школи № 3 та головного героя стрічки – шестикласника Богдана. Глядачі мали змогу поділитися враженнями від перегляду та поспілкуватися на наболілі теми, адже війна на Сході України триває…
   
Завідувач відділу українознавства                 Володимир Лазаренко

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...