вівторок, 26 лютого 2019 р.


ЗАХОДИ ДО 5-РІЧНИЦІ ПОДІЙ НА МАЙДАНІ


   26 лютого 2019 року в ЗОШ № 3 м. Жмеринки відбувся захід для учнів 9,10 класів, присвячений 5 – річниці подій на Майдані. Віртуальну подорож в ті буремні часи провела методист відділу українознавства Вінницької академії неперервної освіти  Козаченко Олена Євгенівна.



  Послідовно, пройшовши сторінками історії тих днів, починаючи з 21 листопада 2013, дня, коли  Уряд Азарова оприлюднив рішення щодо призупинення процесу підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом, аж до 23 лютого 2013 року, коли народні депутати 328-ма голосами ухвалили постанову «Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів Президента України» та призначенням позачергових виборів  на 25 травня 2014 року.  
  Учні переглянули фільм «Майдан 18 лютого» , який не залишив дітей байдужими.



 Захід завершився словами методиста Олени Євгенівни, яка нагадала, що       Революція Гідності залишила глибокий, визначальний і незабутній слід в історії. Не в прийнятих документах – папір все стерпить, не в прізвищах лідерів – вони змінювалися і будуть змінюватися. Її ідеали, надії й рішення разюче змінили нашу ментальність, розпочали і продовжують формувати нашу нову політичну ідентичність. Процес не завершено. Бо історія штука не скороспішна. Коли ж завершиться – будуть і правильні рішення, і справжні лідери.

        Після закінчення заходу було передано до шкільного музею плакати «Військова еліта української революції 1917-1921 років», які надані Інститутом національної пам`яті.
Слава Україні! Слава нашим Героям!
Завідувач відділу українознавства              Володимир Лазаренко

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...