понеділок, 25 лютого 2019 р.


ВШАНУВАННЯ  ГЕРОЇВ  НЕБЕСНОЇ  СОТНІ


    5 років тому сталася та страшна трагедія новітньої історії України, яка забрала від нас сотню Янголів та ще сотні поранених залишилися внаслідок розстрілу неозброєних людей на майдані в Києві.
    Вшанувати Героїв Небесної сотні зібралися представники ГО «Сокіл», ГО «Студентська Свобода», ГО « Яворина. Вінниччина », студентство. Методист відділу українознавства  "Вінницької академії неперервної освіти" , керівник ГО «Яворина. Вінниччина» Козаченко Олена Євгенівна звернулася до молоді зі спогадами про ті дні, коли на нашій землі, в столиці України, пролилася кров побратимів по духу: «Ми маємо пам`ятати заради чого вони поклали своє життя і продовжувати вести боротьбу за майбутнє України!»

   Далі учасники вшанувань від пам’ятного знаку  Героям Небесної сотні рушили до пам’ятної дошки побратима Олександра Капіноса, про якого розповіла молоді посестра Олена Білоус, яка його знала особисто : «Сашко був справжнім борцем за Україну! Він є взірцем для молоді та всіх тих, кому не байдуже майбутнє України!»















ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ…


Завідувач відділу українознавства              Володимир Лазаренко

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...