вівторок, 24 грудня 2019 р.

Презентація нового видання Українського інституту національної пам'яті про реалії сучасної російсько-української війни - 
книга "Капелани. На службі Богу і Україні".


У Вінниці презентували нове видання Українського інституту національної пам'яті з тематики сучасної російсько-української війни "Капелани. На службі Богу і Україні". 

Книга, яка містить спогади військових капеланів різних конфесій, які від початку війни на сході України здійснювали душпастирське служіння серед українських воїнів. Свідчення були записані Українським інститутом національної пам'яті в межах проекту "Усна історія АТО". В них ідеться про особливості капеланського служіння на фронті під час протидії російській агресії, а також окреслюються етапи інституційного становлення капеланства у війську. 

Серед присутніх упорядники книги, працівники бібліотеки, військові, священники, керівник Центрального міжрегіонального відділу УІНП Богдан Галайко та інші небайдужі люди. Взяв участь у презентації книги та виступив завідувач відділу українознавства КВНЗ"ВАНО" Володимир Лазаренко.


Про книгу докладніше розповіла одна з укладачок співробітниця Інституту Тетяна Привалко. 




Модерував - керівник Центрального територіального відділу Богдан Галайко.
Своїми враженнями поділився один з героїв книги - капелан отець Олександр Коцюр.

Про враження від фронту та капеланську службу розповів отець Михайло Бабій.

Переживаннями з присутніми поділився отець Григорій Рогацький.

Книга містить інтерв'ю з капеланами, представниками різних конфесій, які впродовж останніх шести років розділяють тягар боротьби з українськими вояками на фронті.

Усі присутні подякували за  організацію заходу директору Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки Ларисі Скорик та заступнику директора Галині Слотюк.

ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ УКРАЇНОЗНАВСТВА        ВОЛОДИМИР ЛАЗАРЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...