середа, 5 січня 2022 р.

 Зустріч з учнями та вчителями                                        Мухівецької ЗОШ Немирівської ОТГ

28 грудня, відбулася зустріч з учнями та вчителями Мухівецької ЗОШ Немирівської ОТГ. Учні вшанували пам'ять загиблих наших воїнів хвилиною мовчання, запалили лампадки. Директор школи Світлана Іванівна подякувала всім причетним до встановлення пам'ятного знаку загиблим захисникам російсько-української війни. Учні зачитали вірші вдячності нашим воїнам! Анатолій Дмитришин провів справжній майстер-клас, презентуючи для учнів засоби захисту та оборони на фронті. Людмила Дмитришина поділилася спогадами про те, як син пішов в АТО, як неможливо було до нього додзвонитися, і серце матері прийняло рішення бути поруч з сином, і вона стала на захист рідної неньки-України!

За мамою до лав ЗСУ вступив батько.

Родина захисників Дмитришиних - взірець та приклад для багатьох українців!



Методист відділу українознавства КЗВО "Вінницька академія безперервної освіти" Олена Козаченко розповіла учням про 134 заборони української мови від царських часів до сьогодення, про голодомори та репресії українців за часів більшовицького режиму, про буремні події Революції Гідності, про окупацію Криму та Донбасу , про російсько-українську війну.



Вона нагадала учням про Вінницький обласний молодіжний центр "Квадрат", представники якого були присутні на відкритті пам'ятного знаку в Мухівцях.
В центрі є багато можливостей для реалізації вподобань молоді, в тому числі заходів національно-патріотичного спрямування. Методист відділу українознавства передала літературу від Українського інституту національної пам'яті, представництво якого ми маємо у Вінниці. Були вказані посилання на електронні видання учням та вчителям, які користуються матеріалами інституту для проведення уроку, в тому числі заходів національно-патріотичного виховання.
Присутні подякували за гостинність родині Дмитришиних!

Все буде добре! Слава Україні!
Герої не вмирають, доки пам'ять про них живе в наших серцях...

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...