вівторок, 17 травня 2022 р.

 КРУГЛИЙ СТІЛ

«4 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ДІТЕЙ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ
 ВНАСЛІДОК ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ РФ ПРОТИ УКРАЇНИ»
(для учнів 10-11 класів)
 


17 травня 2022 року о 15.30 відбувся круглий стіл, присвячений Дню пам’яті дітей, які загинули внаслідок агресії РФ проти України» для учнів 10-11 класів.

Захід розпочала методист відділу українознавства КЗВО «ВАБО» Олена Козаченко, яка надала історичну довідку про заснування пам’ятного дня на теренах України. 1 червня 2021 року Верховна Рада ухвалила постанову №5343 "Про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України".


У пояснювальній записці зазначається, що Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії відзначається у світі щорічно 4 червня, відповідно до постанови Генеральної асамблеї ООН від 19 серпня 1982 року, а також наводяться дані, що починаючи з 2014 року на території Донецької та Луганської областей загинули більше 240 дітей, ще 56 зникли безвісти. Отримали поранення і травми, за даними різних джерел, від 167 до понад 500 малолітніх громадян України.





До заходу долучився завідувач відділу українознавства КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Володимир Лазаренко, який навів статистику сучасної російсько-української війни та наголосив на тому, що варто вчити історію, робити висновки, адже доля неодноразово давала українцям шанс змінити своє життя, зробити гідний вибір, щоб назавжди забути про так званого «братнього» народу, який тепер винищує нас усіма можливими способами.



Вчитель історії вищої категорії Вінницького ліцею 26  Гуменюк Лариса Вікторівна  роз’яснила учням причини того, що відбувається в наш час, наголосивши на тому, що має формуватися свідомість українця змалечку. Не може бути українцям байдуже якою мовою говорити, які фільми дивитися, яку історію вчити, яку музику слухати! Має пройти чітке розмежування між добром і злом, світлом і темрявою. Потрібно вивчати діяльність істориків та діячів часів УНР, які закладали фундамент нашої державності.



Вчитель історії вищої категорії Вінницького ліцею 26  Пилипенко Олена Олександрівна  розповіла про права дитини в умовах воєнного стану, наголосивши на тому, що окупанти використовують дітей, як живий щит, прикриваючись ними для здійснення своїх злочинних вчинків.

На завершення учасники Круглого столу побажали всім нашим захисникам та всім українцям ДОВГООЧІКУВАНОЇ ПЕРЕМОГИ над окупантами! Все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...