пʼятниця, 25 листопада 2022 р.

Радіодиктант національної єдності 2022


 В ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ методист відділу українознавства КЗВО "ВАБО", вчитель української мови та літератури Олена Козаченко долучилася з учнями 9-х класів КЗ "Вінницький гуманітарний ліцей №1 ім. М.І. Пирогова" до Радіодиктанту національної єдності 2022.

Авторкою тексту цьогорічного Радіодиктанту національної єдності стала письменниця та режисерка Ірина Цілик , а читала його народна артистка, герой України - Ада Роговцева.




«Цьогорічний Радіодиктант – це перш за все українська акція єднання, де б ми не були. Завдяки можливостям Українського Радіо до Радіодиктанту кожен може долучитися, незалежно від того, у якій точці земної кулі перебуває у цей непростий для нас усіх час. Сьогодні це особливо важливо, адже ми бачимо, що війна в Україні йде не лише за збереження наших територій, війна йде за збереження нашої ідентичності. Це флешмоб поваги до нашої культури, це можливість долучитися до спільної дії, яка об'єднує всіх нас», – зазначив Дмитро Хоркін.
"Вперше радіодиктант відтворив моє особисте життя та життя мільйонів переселенців -українців, яких РУZZКІЙ МІР звільнив від НАШОГО ДОМУ, про який так щемливо написала Ірина Цілик. Диктант неможливо було писати без сліз, розуміючи, що кожен рядок - це пережита сторінка твого життя.
Я точно знаю та вірю, що кожен наш дім вистоїть, виборсається, дочекається нашого схвильованого вигуку :"Ми вдома"!!! А він про все-все нам розкаже…
Наш дім - Донеччина, Луганщина, Херсонщина, Крим та всі окуповані та зруйновані українські міста й села! Ми обов'язково все відбудуємо та будемо плекати рідну мову, як коштовний діамант !!! " - зазначила на своїй сторінці у фейсбуці методист відділу українознавства КЗВО "ВАБО" Олена Козаченко.

Зброя військових -автомат, зброя тиловиків - мова !!!
Все буде Україна! Слава Україні!
Низький уклін та щира дяка ЗСУ!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...