середа, 10 травня 2023 р.

Роль педагога у впровадженні інноваційних технологій в освітній процес

8-9 травня поточного року у Житомирі та Бердичеві відбулась  науково-  краєзнавча конференція «Роль педагога у впровадженні інноваційних технологій в освітній процес».

Пленарне засідання конференції проходило в режимі онлайн.


Секційні засідання,  відбувались в очному режимі у актовій залі Бердичівської гімназії №11. З метою вивчення викладання українознавства та використання краєзнавчих матеріалів в освітньому процесі взяв участь у конференції  та виступив  з темою «Роль освітян Вінниччини у встановленні незалежності України» завідувач відділу українознавства КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Володимир Лазаренко.

Розпочались секційні засідання  на могилі колишнього директора зазначеного освітнього закладу  заслуженого вчителя України Аркадія Кащука, якому  9 травня виповнилось 100 років. Учасники конференції  вшанували його пам’ять.


У обговореннях вищезазначеної тематики крім місцевих вчителів та краєзнавців  взяли участь науковці з Києва, Житомира, Кропивницького, Вінниці та Білої Церкви.

У своєму виступі Володимир Лазаренко поділився досвідом роботи з народознавства, наголосив на ролі особистості , представників  національної еліти, ЗСУ, волонтерів  у творенні української незалежності, боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність України. Низкою прикладів та історичних подій було визначено значення  та актуальність  на сучасному етапі розвитку України національно-патріотичного виховання та збереження української й громадянської ідентичності в освітньому процесі держави.

Науково-краєзнавча  конференція завершилась прийняттям відповідної резолюції.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...