вівторок, 23 травня 2023 р.


Щороку, в третю неділю травня, в Україні вшановують День пам’яті жертв політичних репресій.

Катування, розстріли невинних без суду і слідства, насильницькі депортації, фільтраційні табори, масові переслідування з політичних мотивів – здавалося, що все це з падінням радянської системи назавжди залишилося в історії. Однак, після вторгнення Росії в Україну ідеологічні спадкоємці тоталітарних режимів у Росії знову принесли ці жахіття на українську землю.
Спільно з Ukrainian Institute - Український інститут ми підготували карусель, щоб нагадати історичні факти про «Великий терор» та про політичні репресії загалом, вчинені радянським режимом, від яких постраждала Україна
👇



19 травня напередодні Дня вшанування жертв політичних репресій завідувач відділу українознавства КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Володимир Лазаренко, кавалер ордена Данила Галицького, провів тематичну зустріч з вихованцями дитячо-спортивної школи Якушинецької гімназії ОТГ «Збереження української ідентичності – запорука консолідації українського суспільства».

Під час виступу увага дітей була зосереджена на національно-патріотичному вихованні та виконанні Обласної цільової комплексної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021-2015 рр.:

-збереження мови, культури та традицій української титульної нації;

-відношення до батьків та родини, збереження генетичного коріння сім’ї;

-ставлення з повагою до малої батьківщини та держави в цілому.

Акцентувалася увага на діяльності української еліти, ЗСУ щодо захисту та утвердження української державності.

В кінці заходу завідувач відділу українознавства КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Володимир Лазаренко дав відповіді на питання учнів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...