понеділок, 4 вересня 2023 р.

Інформаційно - просвітницький захід  

"Вільна, незалежна та непереможна Україна"

присвячений 32-ій річниці незалежності України


 23 серпня поточного року  у читальній залі відділу новітніх технологій,економічного і юридичного навчання  та на платформі  відеоконференцій ZOOM з нагоди відзначення дня Державного прапора та Незалежності України  відбувся інформаційно - просвітницький захід  «Громадський простір»  « Вільна, незалежна та непереможна Україна».

 Серед організаторів зазначеного вище заходу обласна бібліотека ім.. В.Отамановського, Вінницька обласна організація ветеранів України, громадська рада при Вінницькій обласній раді та низка інших організацій.

    Під час обговорення зазначеної тематики виступаючі акцентували увагу на тому, що Україна упродовж 10-ти років кров’ю виборює  своє право належати до об’єднаної  Європи та НАТО.  Проаналізовані  успіхи та помилки  України у боротьбі з рашистськими загарбниками.

   Модератором заходу був голова Вінницької асоціації ветеранів силових структур України  Петро Бойко.

  Під час заходу її учасникам  були продемонстровані кадри із документальних кінофільмів про незалежність України, а також вистп  Президента України Володимира Зеленського з нагоди 32-ї річниці незалежності нашої держави.

  Серед виступаючих Володимир Мазур-голова обласної організації ветеранів, Ольга Дернова-начальник управління культури та креативних технологій  Вінницької ОВА, Лариса Сеник-директор обласної бібліотеки, Олексій Серветник-представник регіонального відділення Українського інституту національної пам’яті , Вадим Вітковський-голова Вінницької організації СПУ,  Володимир Воловодюк - голова обласного козацького товариства «Полк імені Івана Богуна», Руслан Зелінський-заслежений краєзнавець України та інші.

    У заході взяв участь та виступив завідувач відділу українознавства Володимир Лазаренко, який у своєму виступі акцентував увагу на пасіонарних,  національно – свідомих  постатях України, що стояли біля  витоків творення української незалежної держави. Він наголосив на необхідності  зміцнення ЗСУ та військової економіки, україноцентричної політики на сучасному етапі.

    Захід завершився виступом бандуристки з Вінницького музичного коледжу, яка виконала низку українських народних пісень.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...