пʼятниця, 31 серпня 2018 р.

Дослідження рідного краю!

  Відділ українознавства продовжує фольклорно-етнографічні експедиції стежками рідного краю. А також представники відділу, методисти беруть участь у зйомках фільмів про військових полководців, козацьких гетьманів таких як Іван Богун та Данило Нечай. 
     Нещодавно була здійснена експедиція  методистом відділу українознавства – Бегас Н. О.,  у с. Якушинці, Вінницької області. Недарма при в' їзді у село стоїть козацька підкова, адже досі Якушинці називають "козацьким селом"!



      Колись у лісі в 1624-30 рр, знаходилась козацька церква, яка пізніше була перенесела у центр села. Тут перебували відомі військові діячі, гетьмани, козаки - Іван Богун, Юрій Хмельницький, Петро Дорошенко, Устим Кармалюк. Перекази свідчать, що саме тут відбувся останній бій Івана Богуна з поляками, який завершився нашою українською перемогою!
       Шануймо та зберігаймо нашу українську культуру та історію!

Більше інформації про наші дослідження фольклорно-етнографічних експедицій можна дізнатись у спільноті: https://www.facebook.com/groups/173954019825089/


Завідувач відділу українознавства   Лазаренко В.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...