четвер, 25 жовтня 2018 р.


«Школа інтерактивного навчання освітян»                                           для вчителів українознавства
      Відповідно до плану роботи  КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти»   23 жовтня 2018 року відбулось засідання «Школи інтерактивного навчання освітян» для вчителів українознавства.
    Тема засідання – компетентністно - діяльнісний підхід у викладанні українознавства.

    «Школу інтерактивного навчання освітян» відкрив завідувач відділу українознавства КВНЗ «Вінницької академії неперервної освіти» Лазаренко Володимир Іванович з темою «Професійна компетентність учителів українознавства у питаннях національно-патріотичного виховання як складової консолідації українського суспільства».

    Справжньою родзинкою Школи інтерактивного навчання став урок із сценічною постановкою «Благослови, мати, у Гончар-полі весну зустрічати», який презентувала директорка ЗОШ І – ІІІ ст.с. Гарячківка Крижопільського району Кінзерська Тетяна Миколаївна. Вчитель українознавства з багаторічним стажем показала справжній майстер-клас з учнями різних вікових категорій, які виконали  обрядові звичаї, виконали українські обрядові пісні, а по завершенню дійства пригостили всіх смачними  смаколиками.



    Далі з презентацією «Дискусія з питань використання обласної комплексної програми» виступила методист відділу українознавства КВНЗ «Вінницької академії неперервної освіти» Бегас Ніна Олександрівна, яка розповіла вчителям про основні заходи, які відбуваються в рамках виконання програми. та відповіла на їхні запитання.

 З виступом на тему «Використання музейних матеріалів на уроках українознавства для учнівських колективів» учителі вислухали вчителя історії школи-гімназії №2 Гніванської ОТГ Коваля Олександра Івановича, який розкрив  значення історичних пам`яток та навів яскраві приклади їх використання.

     З методичними рекомендаціями  та презентацією « Використання елементів креативного мислення на уроках української мови, літератури та українознавства» виступила методист відділу українознавства КВНЗ «Вінницької академії неперервної освіти», вчитель з 15-річним педагогічним стажем, аспірант кафедри загального та прикладного мовознавства й слов`янської філології Донецького національного університету імені Василя Стуса Козаченко Олена Євгенівна, наголосивши на тому, що поєднання креативної освіти з інтерактивними методиками є на сучасному етапі освіти оптимальною технологією для проведення та реалізації завдань нового уроку.  Вчителів українознавства ознайомили з новим online-курсом з креативного мислення, який запустив Відкритий Університет Майдану (ВУМ).  - https://vumonline.ua/course/creative-thinking/.
  Інтерактивний урок «Голодомор 1932-1933 років в Україні – геноцид українського народу» презентував завідувач відділу українознавства КВНЗ «Вінницької академії неперервної освіти» Лазаренко Володимир Іванович, який наголосив на серйозному підході до цієї трагічної сторінки нашої історії, надавши вчителям для його проведення в навчальних закладах відповідний матеріал та фільми.
      Учасники заходу брали активну участь в обговоренні вищезазначених питань, вносили конструктивні пропозиції щодо поліпшення та осучаснення уроків українознавства, отримали  відповідний методичний матеріал для використання у навчально-виховному процесі.

Завідувач відділу українознавства               Лазаренко В.І.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...