вівторок, 12 березня 2019 р.

10 березня відбувся захід з нагоди 35-річниці з Дня Народження Героя Небесної Сотні Сашка Капіноса!
   Він згуртував представників з багатьох областей у своєму рідному селі Дунаїв, Кременецького району, Тернопільської області. 
    Сашко був дуже добрим, щирим, гостинним. І з такою ж щирістю відбувся захід. 
З самого ранку усі дітки з с. Дунаїв та навколишніх сіл Богданівка, Савчинці, Куликів, Кременець, Шпиколоси та інших мали змогу зробити своїми руками різноманітні народні вироби: пташечок із сіна, ляльку-мотанку, розписати писанку, витинанки, взяти участь у виготовленні глиняного свищика та горнятка, а також побачити цікаве хімічне шоу! 

    Програма свята була досить наповненою і може слугувати як методичним путівником і прикладом для інших шкіл нашої області. 
   Коли вийшли всі на вулицю, і стали у велике коло, то й місця було мало водити гаївок та веснянок:"Грушечка", "Шум", "Кривий танець", та інш.
   А після смачного обіду, розпочався концерт, за участі відомих артистів України, кобзарів, лірників, бардів - Яреми Шевчука, Святослава і Тараса Силенків, Андрія Ляшука, Михайла Хая, Віктора Пашника, Сусанни Карпенко та друзів Сашка із Вінниччини - Ніни Бегас та Олександра Коваля; майстер-класів із традиційних українських танців від гурту "Вайрон.
   У заході брали участь представники Музею Гончара та Музею Революції Гідності (м. Київ). 

   З Вінниччини були присутні методист відділу українознавства - Бегас Ніна Олександрівна зі своїм батьком - істориком, краєзнавцем - Ковалем Олександром Івановичем з Гнівані. 
  Слід нагадати, що Сашко Капінос декілька років жив у Вінниці та відтворював патріотичну діяльність, зокрема створив ГО "Сколоти", організовував та проводив українські звичаєві свята.









     

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...