четвер, 21 березня 2019 р.


ДРУЖБА ЗАРАДИ КОНСОЛІДАЦІЇ
УКРАЇНСЬКОГО ТА ГРУЗИНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА

   19 березня поточного року в приміщенні Донецького національного університету імені Василя Стуса (факультет журналістики) відбулася зустріч з перекладачем творів Сергія Жадана на грузинську мову, членом ГО українців «Союз журналістів «Будинок грузинсько-української преси і книги» Зурабом Кутателадзе.  
   Зустріч організована за сприяння відділу українознавства КВНЗ «Вінницька академія непевної освіти».  Метою спілкування стала необхідність врахування спільного грузинсько-українського досвіду протистояння інформаційним атакам Кремля, перепрочитання історії перших років незалежності Грузії та України,  політичні й психологічні технології впливу медійних меседжів як в об'єднанні нації, так і в її роз'єднанні. 



   Про це все студенти-журналісти і викладачі Стусівського університету говорили з гостями нашої кафедри - Зурабом Кутателадзе, грузинським громадським діячем, журналістом, перекладачем, членом громадської організації українців «Союз журналістів «Будинок грузинсько-української преси і книги» і Володимиром Лазаренком, завідувачем відділу українознавства Вінницької академії неперервної освіти.
    По завершенню зустрічі Зураб Кутателадзе подарував для кафедри журналістики листівки і газети з 1991-го, коли пан він був спостерігачем від Грузії на Перших виборах Президента України.



   Під час дискусії вийшли далеко за межі заявленої теми: "Інформаційна війна: роль журналістики в ескалації та вирішенні конфліктів. Грузинський досвід", бо аналогії - і сучасності з недавньою історією, і Грузії з Україною, потребують осмислення і саме уважного перепрочитання, особливо молоддю.
Організатори зустрічі відповіли на запитання студентів та викладачів університету.


Завідувач відділу українознавства     Володимир Лазаренко

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...