середа, 22 листопада 2017 р.

Анонс про  участь відділу українознавства КВНЗ «ВАНО»  у презентації українського документального фільму «Як ми стали добровольцями» та відзначенні 4-ї річниці Революції Гідності .
     На виконання загальнодержавних та обласних заходів  з нагоди 4-ї річниці Революції Гідності 21 листопада 2017 року о 13.00  у Великій виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відбулася презентація українського документального фільму «Як ми стали добровольцями», присвяченого українським патріотам-добровольцям, які в 2014 р. зупинили ворога, коли регулярні військові частини російської армії увійшли на територію України. Це стрічка про небайдужих громадян України, які першими стали на захист Батьківщини – про добровольців. Про тих, хто вийшов з пекла Іловайського котла і тих, хто назавжди залишиться вічно живим у нашій пам`яті та на екрані. Фільм чітко дає відповідь – хто і чому пішов добровільно захищати Україну в момент , коли українська армія була паралізована.     

                                                   
    Режисери фільму – Лариса Артюгіна, Олена Чуприна, оператори - Ілля Єгоров, В`ячеслав Цвєтков, звукорежисер  та композитор – Андрій Нідзельський. Прем`єра фільму відбулась 29 серпня 2015 р. у музеї Другої світової війни з нагоди річниці Іловайської трагедії. Документальна стрічка «Як ми стали добровольцями» демонструвалася в багатьох містах України, Європи та США, зокрема у Вашингтоні, Нью – Йорку, Ризі, Вільнюсі, Празі та на прифронтових територіях України.
   Презентацію фільму в Вінниці відкрила завідувач відділу новітньої історії Вінницького обласного краєзнавчого музею Лариса Семенко, далі до слова запросили одну із авторів фільму, українського режисера, керівника громадської організації «Новий Донбас» - Ларису Артюгіну, уродженку  м. Вінниці.
    На заході були присутні громадські , волонтерські організації, добровольці, викладачі КВНЗ «ВАНО»,  вчителі Вінниччини, студенти, представники ЗМІ.   













    

Після перегляду фільму відбулося обговорення. До слова був запрошений завідувач відділу українознавства Володимир Лазаренко, який подякував за презентацію фільму й збереження історії для майбутніх поколінь, а також депутат Вінницької обласної ради, учасник майдану Володимир Барцьось, який наголосив, що революцію Гідності ще не скінчено й попереду великий фронт роботи на теренах рідної України. 

   Глядачі поділилися враженнями та поспілкувалися на актуальні теми, адже війна на Сході України триває й досі …
Завідувач відділу українознавства     Володимир  Лазаренко                                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...