четвер, 9 листопада 2017 р.

 Шановні колеги! Прийміть щирі вітання!!!


Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва — свято України. Відзначається щорічно 9 листопада разом із Днем української писемності та мови.



 До дня вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні (1932-33рр.,)  8 листопада 2017 року в актовій залі КВНЗ «ВАНО» відбулась презентація та прем’єра кінофільму «Територія голодомору: пам’ять невмируща», створеного Канадським музеєм з прав людини у співпраці з Національним музеєм  «Меморіал жертв голодомору».
    Презентацію організували та провели завідувач відділом українознавства Володимир Лазаренко, завідувачка експозиційним відділом Національного музею «Меморіал жертв голодомору» з м. Києва Яна Гринько, завідувач відділом новітньої історії Вінницького обласного краєзнавчого музею Лариса Семенко.


  Головною метою заходу було розкриття актуальної теми щодо впливу ЗМІ на подолання мовчання  навколо порушених прав людини під час Голодомору-геноциду українського народу 1932-33рр., та обговорення важливих питань: «Якими є роль і обов’язки ЗМІ у формуванні  громадської думки щодо порушень прав людини».
  Після завершення заходу та перегляду фільму учасники одержали для подальшого використання в навчальних закладах диски з записом кінофільму, з нагоди вшанування пам’яті Голодомору в Україні у 1932-33рр.


    Захід супроводжувався історичним матеріалом про Голодомор на Вінниччині.
    Згадаймо, що 25 листопада о 16:00 відбудеться Всеукраїнська акція «Запали свічку пам’яті».

   

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...