вівторок, 20 березня 2018 р.

«Хата під стріхою, останній штрих минулого тисячоліття»

Саме під такою назвою відбулась презентація народного художника України Володимира Козюка у Вінницькій обласній філармонії «Плеяда».
  Завідувач відділу українознавства – Володимир Лазаренко разом із представниками відділу відвідали захід, на якому були представлені різноманітні майстер-класи з народних ремесел та промислів: лозоплетіння, вищивання, писанкарство за участі відомих майстрів та етнографів Поділля: В. Косаківського, Т. Пірус, Н. Шпак та інших.




      Любов до рідної української хати, повага до свого народу спонукали Володимира Козюка на створення величезної колекції (понад 450) зроблених власноруч фотографій традиційного українського житла. У творчому доробку митця багато написаних з натури картин із зображенням цих картинок. 
   «Хата під стріхою, останній штрих минулого тисячоліття» – унікальне наукове видання в Україні та у світі, що репрезентує хату під стріхою як прецедентний феномен України, аналіз якого базований на рекордному обсязі фактичного матеріалу, представленого фотографічно. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...