вівторок, 27 березня 2018 р.



Зустріч з поетесою і прозаїком, членом Національної спілки письменників України, заслуженим вчителем України  Тебешевською Оксаною Степанівною…
      
КВНЗ «ВАНО» 28.03. о 10.00 в ауд.26 відбулася зустріч з поетесою і прозаїком, членом Національної спілки письменників України, заслуженим учителем України Тебешевською Оксаною Степанівною, депутатом Івано – Франківської обласної ради ВО «Свобода», нагородженою орденом княгині Ольги ІІІ ступеня за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, зразкове виконання службового обов’язку та багаторічну сумлінну працю.

Неймовірна людина , прекрасна поетеса, творець надзвичайної прози, дослідник багатьох історичних питань, талановитий учитель, активний громадський та політичний діяч – Оксана Тебешевська провела теплу зустріч з учителями української мови та літератури. Спілкування відбувалося на одному диханні…Талановитий педагог презентувала свої книги, свої вірші, покладені на музику композиторами та виконаними відомими співачками, супроводжені різними кліпами з чарівною красою Прикарпаття.



  
Пані Оксана висловила подяку вдячній аудиторії, а також  за організацію зустрічі побратимові Андрієві Гайдаю, методисту відділу українознавста Олені Козаченко, доцентові кафедри філології Ользі Кущ та викладачам Лілі Неждановій, Тарасові Ткачуку.



Методист відділу українознавства     Олена Козаченко

Інформація  про участь у першій Жмеринській науково-краєзнавчій конференції на тему:              «Слідами історії Жмеринського краю»              з нагоди відзначення 95-річчя утворення Жмеринського району
     
23 березня поточного року завідувач відділу українознавства взяв участь та виступив на першій Жмеринській науково-краєзнавчій конференції на тему: «Слідами історії Жмеринського краю» з нагоди відзначення 95-річчя утворення Жмеринського району.

     Конференція проходила у  Жмеринському районному будинку культури за участі керівників Жмеринської РДА та райради, керівників та членів Вінницького обласного товариства краєзнавців, науковців-істориків з Вінниччини та Хмельниччини, викладачів та студентів Вінницьких національного технічного та державного педагогічного університетів, Хмельницького національного університету, КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти», працівників державного архіву у Вінницькій області, представників творчих спілок, освіти і культури нашого краю та ЗМІ.


     Головною метою заходу було привернення уваги науковців, молоді та ЗМІ Вінниччини  до історично-краєзнавчих подій на Жмеринщині, ролі визначних особистостей краю та їхнього внеску у розквіт України та української нації.
    Організатори конференції під час проведення секційних засідань особливу увагу звертали на наступні питання:
     - джерела та науково-краєзнавчі дослідження історії краю;
     . відомі постаті Жмеринщини:
     -освіта, культура, етнологія, топоніміка Жмеринського краю.
    Володимир Лазаренко під час виступу особливу увагу приділив питанням українознавства та національно-патріотичного виховання, навівши приклади із боротьби за незалежність України представників Жмеринського краю, зокрема учасників НРУ.  
    За підсумками конференції прийнято рішення про її подальше проведення через кожні два роки.
     Опубліковані матеріали конференції «Слідами історії Жмеринського краю».

     
Завідувач відділом українознавства        Володимир Лазаренко


Фестиваль-конкурс «Мелодія весни»

Вітаємо фольклорний вокально-інструментальний ансамбль «Оберіг», керівником якого є методист відділу українознавства – Бегас Ніна Олександрівна із здобуттям перемоги: лауреату ІІ ступеня старшої вікової категорії на Міжнародному фестивалі-конкурсі «Мелодія весни» у м. Київ!   Попереду великий шлях творчих здобутків і праці у розвитку культурно-мистецького напрямку та відродженні української автентики!


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...