понеділок, 1 квітня 2019 р.

«ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ МОЛОДІ ЯК НЕВІД’ЄМНА СКЛАДОВА КОНСОЛІДАЦІЇ УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА ТА СИСТЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ».

     З такою темою 25-го березня поточного року перед студентами-істориками  та викладачами факультету історії, етнологіі та права Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського  виступили завідувач відділу українознавства КВНЗ «ВАНО» Володимир Лазаренко та перекладач,член громадської організації українців «Союз журналістів «Будинок української преси і книги» з Тбілісі Зураб Кутателадзе.
    У їхніх  виступах розкрито роль та місце патріотичного виховання у системі забезпечення національної безпеки в Україні, вивчення спільних зразків історичної правди виборювання незалежності України та Грузії, зміцнення звязків між свободолюбивими народами України та Грузії, впровадження в життя ідеалів Революції Гідності та Революції Троянд.
     Під час інтерактивного заняття-діалогу досліджено особливості національого і військово-патріотичного виховання у провідних країнах світу, зокрема країнах-членах  ЄС,  НАТО та Грузії.



     Проаналізовано ефективність законодавства України щодо організації та ведення національно-патріотичного виховання, акцентовано увагу слухачів щодо необхіності врахування пропозицій стосовно підвищення ефективності державної політики у зазначеній сфері.
     Заняття було  розраховане на майбутніх фахівців-вчителів гуманітарної сфери  загальноосвітніх  закладів Вінниччини  з предметів: історія, правознавство та  громадянська освіта.
      По завершенню заняття керівництву факультету  були вручені книга «На перехресті шляхів», написана українською та грузинською мовами, ксерокопії лекції Миколи Гулака-вчителя Михайла Грушевського  «О барской коже Руставели».

        Завідувач відділу українознавства                Володимир Лазаренко


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...