понеділок, 30 вересня 2019 р.


Обласний вишкіл для вчителів предмету "Захист Вітчизни"


Впродовж трьох днів 25-27 вересня тривав навчально-тренувальний вишкіл з викладачами предмету «Захист Вітчизни» на базі дитячо-юнацької спортивно-оздоровчої бази "Колос" з метою створення ефективної виховної системи національно-патріотичного виховання дітей та молоді у Вінницькій області.
Учасниками заходу стали понад 100 вчителів з усіх куточків Вінницької області, поділені на 3 взводи. Завдяки заходу спільними зусиллями підвищили рівень знань та практичних навичок викладачів предмету «Захист Вітчизни», що значно покращить насиченість уроків, вмотивує їх до нових підходів навчання з учнями шкіл в області, а також залучили нових учасників до обласної програми національно-патріотичного виховання молоді.
Обмін досвідом, впровадження сучасних систем виховання, відпрацювання практичних вправ, лекції, відкриті розмови, командотворення, стройова підготовка, психологічні вправи тривали три дні з чітким графіком та ранніми підйомами.

Комплексний підхід до навчання, гарна погода та осіння природа сприяюли настрою та повній готовності до навчання!

Проект створений та реалізований за сприяння  Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» у співпраці з Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА, Департаментом освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації, Українським інститутом національної пам'яті, Вінницькою академією неперервної освіти,  Головним управлінням ДСНС України у Вінницькій області, Вінницьким міським палацем дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної,  Вінницьким обласним центром краєзнавства, туризму та спорту , Вінницьким зональним відділом Військової служби правопорядку , Вінницької обласної державної адміністрації.

Особлива подяка лекторам першого дня: Богдану Галайку - лекція на тему «100-річчя Української Революції», Вєтрову Олегу за  практичний урок «Прикладний панкратіон» та презентацію проекту «Захисник кіровоградщини», Мельничуку Андрію -  лекція на тему «Реалізація Державної політики в сфері національно-патріотичного виховання», Олександру Гусаку «Тактико- спеціальна підготовка».
Після насиченого першого дня роботи, учасники продовжили навчання з тактико-спеціальної підготовки, яка включала роботу зі зброєю, лекцію з психологічної грамотності, як поводитися з виявленими вибухонебезпечними предметами, практичні вправи зі збирання та розбирання АК-47, презентацію від Вінницького Пласту.


Закінчили вишкіл з короткої лекції «Нормативно-правове та методичне забезпечення викладання предмету Захист Вітчизни» та розповіді від Богдана Галайка про російсько-українську війну, а також  лекцією завідувача відділу українознавства Володимира Лазаренка на тему «Актуалізація питань національно-патріотичного виховання в умовах шостого року війни та підготовки мирного врегулювання військового конфлікту».
Вечорами учасники мали змогу переглянути короткі фільмі про Якова Гальчевського та Семена Ільківського, а також фільми "Крути 1918", "Добровольці Божої Чоти" та "Кіборги".



Величезна подяка викладачам, тренерам, спеціалістам за сприяння та професійний підхід до викладання інформації.
Головне управління ДСНС України у Вінницькій області

Комунальний вищий навчальний заклад "Вінницька академія неперервної освіти" https://www.facebook.com/academia.vn.ua/

Завідувач відділу українознавства        Володимир Лазаренко  


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...