пʼятниця, 6 вересня 2019 р.


Вшанування Героя України - Василя Стуса



4 вересня 2019 року у Вінниці представники різних громадських та партійних організацій вшанували поета, прозаїка, правозахисника, борця за незалежність України у XX столітті – Василя Стуса. Серед присутніх була методист відділу українознавства Вінницької академії неперервної освіти, керівник ГО «Яворина. Вінниччина» Козаченко Олена Євгенівна зі своїми посестрами та побратимами. Учасники вшанування поклали квіти до пам'ятника та процитували рядки його віршів.

«Василь Стус був не лише великим поетом, а й оригінальним мислителем. Для більшості українців він є символом боротьби за національну ідентичність, українську культуру і мову в 70-і та 80-і рр. ХХ століття. Він написав величезну кількість творів у віршах і прозі, перекладав українською мовою твори класиків світової літератури.

Чітка проукраїнська позиція в умовах тоталітарного червоного режиму стала причиною не тільки виключення його з аспірантури, а й двох тюремних строків для поета, які коштували йому життя. Так СРСР ще нещадно боровся з українською національною ідентичністю", - прокоментував депутат Вінницької міської ради Володимир Базелюк.

Завідувач відділу українознавства             Володимир Лазаренко

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...