четвер, 13 травня 2021 р.

 


13 травня у Вінниці, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі ПЦУ, відбулось поминальне богослужіння за загиблими героями російсько-української війни, що загинули у квітні 2021 року та за жертвами політичних репресій у часи радянської влади. 

Співробітники Центрального міжрегіонального відділу УІНП поіменно згадали усіх загиблих бійців у квітні 2021 року, їхні біографічні дані.

Після поминального богослужіння, біля меморіальної дошки, що встановлена на території Спасо-Преображенського кафедрального собору усі присутні вшанували пам'ять героїв-вінничан і жителів області, які загинули під час російсько-української війни, починаючи з 2014 року.



Учасники віддали шану укранським захисникам, що загинули у боях з російськими окупантами та проросійськими сепаратистами, й мали на меті згуртувати громадськість довкола пам’яті про загиблих військовослужбовців, вкотре нагадавши суспільству правду про російську агресію.


Серед учасників була методист відділу українознавства КЗВО "Вінницька академія безперервної освіти" Олена Козаченко.  Присутні згадали про страшні часи політичних репресій, помолилися за світлу пам'ять всіх невинно убитих українців...

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...