вівторок, 8 червня 2021 р.

          Нагородження переможниці обласного конкурсу

«МАМА ГЕРОЯ» в с. Перемога 

Хмільницького району

                               




7 червня  2021 року в Переможнянському ЗЗСДО Махнівської сільської ради відбулося нагородження переможниці обласного конкурсу «Мама Героя» Обребської Валерії Русланівни методистом відділу українознавства КЗВО "Вінницька академія безперервної освіти" Оленою Козаченко.

Неймовірно чутливі слова вдячності прозвучали батькам захисника пані Аллі та пану Володимиру, які виростили сина - патріота, справжнього українця,  юного янгола, який віддав за Україну найцінніше - своє життя!!! Наші захисники – символ незламності, нескореності та захисту своєї, Богом даної, землі!





Голова Вінницького підрозділу ВГО «Яворина», методист відділу українознавства Вінницької академії безперервної освіти нагородила переможницю обласного конкурсу «МАМА ГЕРОЯ» Обребську Валерію Русланівну, за зайняте ІІ місце,  вручено диплом та грошову премію.

Наставниці, яка допомогла учениці досягти перемоги, Козярук Світлані Григорівні вручено подяку та книгу від Українського інституту національної пам’яті.





Низький уклін та неймовірні слова вдячності батькам Героя України ! Втрата  сина стала нестерпним болем батькам, 1,5 роки пошуків після Іловайського котла, пошуки своєї кровинки. Батьки з болем та гордістю згадують про Олександра. Він був патріотом, з малого віку вітався «Слава Україні!», захоплювався історією, і, прочитавши книгу Степана Бандери, постійно стверджував , що Росія - наш одвічний ворог і неодмінно вона розпочне війну. Так і сталося…Отримавши повістку, Сашко не задумуючись став на захист своєї неньки-України!

Дякуємо за чудовий твір, за любов до рідної України, за небайдужість до наших воїнів-захисників, які віддали життя за рідну землю та шану до їхніх матерів…

Дякую за фото пані Оксані Войтюк та побратиму Володимиру Павлюку!

СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ! ВЕЛИКА ШАНА МАТЕРЯМ!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ, ДОКИ ПАМ’ЯТЬ ПРО НИХ   ЖИТИМЕ В НАШИХ СЕРЦЯХ…





І цю пам’ять навчальний заклад , в якому навчався Герой України зберегла про нього: меморіальна дошка перед входом до школи, поруч зі школою «Алея слави», вулиця, на якій розташована школа , носить ім’я Героя України Олександра Лобжина!!! Ми маємо пам’ятати , якою ціною дістався й дістається  нам мир на теренах України…В нашій Україні триває 8-й рік російсько-українська війна…

Вірш воїнам АТО

Я дивлюсь на світлини бійців,

Щирі посмішки, втомлені очі,

Сиві скроні та безліч рубців…

А мій розум сприйняти не хоче:

Це не сон, не сіндром маячні,

Ця війна не в далекій країні,

Не в Іраку чи десь там в Чечні,

А в вишневій моїй Україні.

Саме зараз її вояки

Схід країни від зла захищають,

Б’ються на смерть мої земляки,

Кров’ю землю святу поливають.

Щоб країна ввійшла в майбуття

Вільна, сильна, без чвар та війни.

Віддають саме цінне - життя,

України найкращі сини!

Щиро дякуємо за гостинність директору закладу пані Ірині Савчук, педагогічному колективу, представникам відділу освіти!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...