вівторок, 28 вересня 2021 р.

Кардинал Любомир Гузар – моральний авторитет і духовний провідник

       На виконанння Указу Президента України про Стратегію національно-патріотичного виховання (від 18 травня 2019 року № 286/2019) та поглиблення громадянської свідомості кожного українця на прикладі Великого патріота, духовного батька УГКЦ, учасника Революції Гідності Блаженнішого Любомира Гузара, який в 2012 році відвідав Вінницю та провів зустріч з мешканцями міста  в бібліотеці імені Тімірязєва. 



Постать Любомира Гузара, його погляди на самостійність і державність України, на стан і розвиток сучасної науки й освіти, міркування щодо духовної й політичної культури, а також його думки щодо формування морально-етичних та загальнолюдських засад розвитку громадянського суспільства важливі в сьогоднішньому часі й не втрачають своєї актуальності, незважаючи на те що 31 травня 2021 р. минуло 4 роки із дня його відходу в засвіття.

У Вінниці 9 жовтня 2021 року відбудеться урочисте відкриття першого в Україні та в світі пам'ятника Блаженнішому Любомиру Гузару. 
З 4 по 8 жовтня 2021року відбудуться різні заходи, які присвячені пам'яті Блаженнішого Любомира Гузара. 
Мета заходів – віддати шану Любомирові Гузару як непересічній духовній та високоморальній особистості, охарактеризувавши ті напрями його діяльності, що безпосередньо торкаються проблем морального стану освіти, культури, державотворчої складової, інших важливих сфер суспільного життя та, зрештою, його ролі у формуванні свідомого й законопослушного громадянина.


Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до урочистостей та вшанувань!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...