понеділок, 27 вересня 2021 р.

Відповідно до   Указу Президента України Про Стратегію національно-патріотичного виховання (від 18 травня 2019 року № 286/2019) відділ українознавства КЗВО "Вінницька академія безперервної освіти" взяв участь в зустрічі з Олегом Сенцовим - бранцем Кремля. 

23 вересня до Вінницького Ветеран-хабу завітав Олег Сенцов. Ветерани, волонтери та їхні близькі зустрілися з українським кінорежисером, сценаристом і письменником у хабі. Серед присутніх була методист відділу українознавства КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Олена Козаченко.


Зустріч відбулася у форматі Veteran Talk.

Формат Veteran Talk — це щира розмова ветеранів і важливих гостей хабу на рівних.

Про що поговорили з Олегом:

- про досвід Олега у полоні;

- як ЗМІ створюють образ ветерана, і чи він є правдивим;

- «правда» про війну в засобах масової інформації;

- питання та відповіді.







«Українцям слід бути дієвішими в боротьбі з Росією», - заявив український кінорежисер, письменник та колишній політв'язень під час перебування у Вінниці, який 5 років просидів у російській в’язниці.

"Нам треба бути активними в боротьбі з Росією. Не треба чекати, що з Путіним можна вести перемовини про деокупацію Криму. Це як з крокодилом домовлятись, аби він не жер антилоп, які поряд бігають. …Путін створив Росію, аби жерти своїх сусідів, Україну в першу чергу - бо ми найвільніші. Україна є для Путіна ціллю номер один», - наголосив Олег Сенцов.

"Чому Путін хоче стратити Україну, як незалежну державу? Бо він розуміє, що якщо Україна стане незалежною, вільною та сильною, (російський народ - ред.) теж подивиться на це і може повстати", -зауважив  письменник.

Ветерани та волонтери висловили слова вдячності за незламність духу й нескореність волі людині, яку не зламала система таборів «братньої» країни. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...