середа, 20 жовтня 2021 р.

 

Квіти до символічного каменя на честь Івана Богуна



14 жовтня 2021 року у м. Вінниці на площі Івана Богуна, відбулось козацьке свято з нагоди Дня захисника України, Українського козацтва, Української Повстанської Армії.

Захід розпочався виконанням Гімну України «Ще не вмерла України…»





Участь у заходах взяли представники національно-патріотичних організацій Вінниччини, особливі гості - гурт Чорних запорожців, ветерани російсько-української війни, воїни батальйону «Донбас»,  волонтери, козацтво з Хмельниччини та Черкащини, Вінницький козацький полк імені Івана Богуна, ГО "Молода Подільська Січ", історичного клубу "Холодний Яр", ВПК "Айдар", молодіжні організації, науковці і краєзнавці, представники громадськості та ЗМІ.

На заході лунали народні козацькі і повстанські пісні, представники національних бойових мистецтв - Вінницький осередок Бойового Гопака "Козаки Вінця", Спас-Коловрат демонстрували свої навички і вміння.





Промовці виступали із закликом шанувати лицарські козацькі традиції, підтверджувати свою любов і вірність рідному народу словом і чином за прикладом наших великих Предків: Івана Богуна, Максима Кривоноса, Данила Нечая, лицарів-холодноярців, повстанців Поділля, воїнів УНР, ОУН-УПА, сьогоднішніх воїнів-захисників російсько-української агресії.



За активну роботу з національно-патріотичного виховання серед молоді козацька берегиня Валентина Мельник нагороджена козацьким орденом. В заході взяли участь та виступили представники КЗВО «Вінницька академія безперервної  освіти» завідувач кафедри філології та гуманітарних наук, доктор історичних наук, професор Олексій Струкевич та завідувач відділу українознавства Володимир Лазаренко.

Окремо і публічно нагадали владі м. Вінниці про необхідність спорудження пам'ятника Івану Богуну на однойменній площі перед будівлею колишнього кінотеатру "Росія". Нагадаємо, у Вінниці триває громадянська кампанія за встановлення пам'ятника Івану Богуну та утвердженні бренду Вінниччини як "Краю козацької слави".

Наприкінці усі присутні на зібрані виконали гуртом духовний гімн України «Боже Великий Єдиний».

Вічна слава борцям за волю України різних епох!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...