неділя, 10 жовтня 2021 р.

 

Круглий стіл «Бути людиною»

8 жовтня 2021 року у Вінницькій ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва в рамках Тижня Патріарха Любомира Гузара «Прилучитися до Великого» відбувся круглий стіл «Бути Людиною». Своїми спогадами поділилися найближчі люди, зокрема Владика Йосиф Мілян – Єпископ-помічник Київської Київської Архиєпархії УГКЦ, Марія Рипан – племінниця Блаженнішого Любомира Гузара, отець Микола Семенишин – секретар останніх років життя Блаженнішого Любомира Гузара, сестра Вероніка Хитра – медичний опікун Блаженнішого Любомира Гузара.



В заході взяли участь журналісти, парафіяни храму УГКЦ Покрова Пресвятої Богородиці, начальник Центрального міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Богдан Галайко та головний спеціаліст відділу Олексій Серветнік, методист відділу українознавства КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Олена Козаченко, представники міської влади, представники духовества.

Даний захід відкрив Владика Мілян, який розповів про багатогранну постать Блаженнішого Любомира, що був людиною доброю, чуйною, щирою, простою.



«Ота людська простота притягувала кожного українця до Блаженнішого. Він дуже любив Україну, молився за її добробут. І коли одного разу йому дорікнули, що легко любити Україну з паспортом громадянина США, то він з щирою посмішкою дістав паспорт громадянина України. Він зрікся громадянства США для того, щоб розбудовувати УГКЦ в Україні, яка довгий час була в підпіллі за часів СРСР» - зазначив Владика Йосиф.



Як згадував отець Микола Семенишин, його секретар, Блаженніший Любомир був «моральним авторитетом» усієї української нації. Для нього Людина, спілкування з нею – найголовніше, що могло бути в його житті.

Участь Блаженнішого Любомира в сучасних подіях Революції Гідності була значимою. Він підтримував Майдан, прагнув для України волі та свободи.

«Свобода – це можливість робити добро» Любомир Гузар.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...