четвер, 11 листопада 2021 р.

 

Утвердження  історичної   памяті

 


   9 листопада група фахівців, громадських організацій  та  представників інтелігенції  Вінниччини відвідали  села Сліди та Гонтівку  Могилів-Подільського району.

   У складі групи перебував, брав участь у обговореннях та виступав завідувач відділу українознавства КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Володимир Лазаренко.



   Головною метою поїздки  було вивчення ситуації щодо  затягування термінів встановлення у Гонтівці пам’ятника одному з ватажків Коліівщини Івану Гонті.

   Відбулась конструктивна зустріч з автором архітектурного твору Миколою Крижанівським  у його майстерні, де присутні змогли подивитись на його творчий доробок, зауважити на недоліки та обговорити фінансові питання .

   Присутні разом з паном Крижанівським , колишнім сільським головою та заступником старости села Гонтівки побували на місці майбутнього меморіального комплексу та обговорили терміни встановлення пам’ятника.


       Прийнято рішення встановити його до 6 грудня – дня Збройних Сил України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...