вівторок, 13 вересня 2022 р.

 

                                                                  Правда  історії

     Друга світова війна 1939-1945 років та російсько-українська війна 2014-2022 років, як антисвітові та антигуманні явища.

   11 вересня в актовій залі Вінницького вищого професійного училища поліції охорони  для викладачів та курсантів Харківського університету МВС України відбувся виступ-дискусія завідувача відділу українознавства Володимира Лазаренка.



   Слухачам донесений відповідний матеріал щодо другої світової війни 1939-1945 років та російсько-української війни 2014-2022 років, як антисвітові та антигуманні явища. Висвітлені причини початку та ходу війн як породження тоталітарних антилюдських  фашистського та рашистського режимів, порушення міжнародного законодавства, прав та свобод  світової спільноти.

   Наведені відповідні джерела щодо світового розподілу між фашистською Німеччиною та СРСР, пакту Молотова – Рібентропа,  збільшенню економічних поставок нафтопродуктів, зерна, пального, інших товарів  з Радянського Союзу до Німеччини та ігнорування заборонних санкцій з боку Великобританії .




   Проведені порівняльні характеристики щодо дій рашистської федерації під час російсько-української війни.

   Під час виступу особлива увага зверталась на кількість жертв зазначених воєн, в тому числі дітей, мирного населення, здійснена порівняльна характеристика сталінського, гітлерівського та путінського тоталітарно – авторитарних режимів. Охарактеризована психологія ворожості, класової ненависті, зневага до особистості, нацизму, шовінізму та соціальної заздрості до кращих стандартів життя.

   Наведені приклади  з Нюрбергського та Токійського судових  процесів щодо засудження злочинців проти людяності. Зазначені перспективні орієнтири міжнародного судового процесу у Гаазі над очільниками рашистської  федерації  за злочинні дії під час російсько-української війни 2014-2022 років.

   Слухачам надані відповіді на низку різнопланових запитань.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...