четвер, 8 вересня 2022 р.

ІНФОРМАЦІЙНА ГОДИНА

«31 РІК НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ : ГОЛОВНІ ПОДІЇ»


22 серпня у секторі правової інформації пройшла інформаційна година «31 РІК НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ : ГОЛОВНІ ПОДІЇ» (на платформі ZOOM), яку охоче провів ЛАЗАРЕНКО Володимир Іванович, завідувач відділу українознавства КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» для військовослужбовців, працівників бібліотек, освітніх закладів Вінниччини та курсантів Харківського університету МВС України на тему; «31-а річниця української Незалежності:  здобутки, проблеми та перспективи».



Говорили про етапи становлення нашої держави – Русь, Галицько-Волинське князівство, Велике Князівство Литовське, Українську козацьку державу, українські державні утворення початку ХХ століття.

Як втрачали волю через зовнішню агресію та внутрішні чвари, як вчились на помилках попередників та завжди пам’ятали, що національна єдність є обов’язковою умовою збереження державності.

Про століття бездержавності, які коштували нашому народові неймовірних жертв. Лише внаслідок Голодомору, Голокосту, державного терору, депортацій та воєн минулого століття загинули мільйони українців.

Як за цей час ми вкотре переконалися самі і переконали увесь світ, що Свобода та Гідність завжди були нашими основоположними цінностями.

МИ обов’язково ВИСТОЇМО! Не дамо ворогу жодного шансу, аби гордо й гучно щороку святкувати свою НЕЗАЛЕЖНІСТЬ!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...