четвер, 8 вересня 2022 р.

 


28 липня поточного року у приміщенні обласної універсальної бібліотеки ім. Тімірязєва за участі науковців та громадськості Вінниччини  відбулось обговорення  тематики українського державотворення з нагоди відзначення нового державного свята в Україні дня української державності  відповідно до Указу Президента України «Про день української державності» від 24.08.2021 року та відповідного законопроекту ВРУ від 31.05.2022 року.

У заході взяли участь працівники бібліотек , учителі, студенти та курсанти Харківського університету МВС України.

В обговоренні зазначеної тематики взяв участь завідувач відділу українознавства КЗВО «Вінницької академії безперервної освіти» Володимир Лазаренко.


У своєму виступі він акцентував увагу на періодах становлення української державності при її історичній тяглості, ознаках , символах та атрибутиці.

Зверталась увага присутніх на українську державність як комплексу тих інститутів  економіки, політики, культури…, які діють на території,  населеній національним колективом, що об’єднують його  в компактну цілісність та забезпечують його розвиток у сучасному та майбутньому.



Виступаючий наголошував  на утвердженні української державності у період російсько-української війни через збереження її національної ідентичності.


Виступаючі відповіли на низку  запитань слухачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...