пʼятниця, 15 грудня 2017 р.


Анонс участі відділу українознавства у тематичній  зустрічі  на тему: «Media ets.».
   7 грудня  2017 року об 12:00 год. у конференц - залі Вінницького готельно-ресторанного комплексу «Франція»  за ініціативи голови правління «Громадського радіо» Андрія Куликова, голови ради «Інститут податкових реформ» Олени Хотенко,  голови ради «Фундації креативного бізнесу» Руслана Анфілова, журналіста, політолога, кандидата політичних наук, аналітика телеканалу »112 Україна» Андрія Сніжка, головного редактора медіа корпорації RIA « Вадима Павлова, заступника голови оргкомітету       « Media ets » Михайла Радіо відбулось засідання круглого столу на тему: «Фейкові новини. Чи зможуть Вінницькі ЗМІ конкурувати з соц. мережами і залишатись компетентними  у протидії  фейкам».
    У заході взяли участь викладачі та студенти Вінницьких вищих навчальних закладів, журналісти, керівники прес - служб та представники органів виконавчої гілки влади і громадських організацій Вінниччини.
     Взявши участь у дискусії, завідувач відділу українознавства Академії Володимир Лазаренко акцентував  увагу на дотриманні фахового рівня публікацій у ЗМІ, необхідності кваліфікованих експертних виступів та пояснень з боку не так званої політичної еліти, мало-духів, криво-духів та усіляких представників перекоти-поле, а глибококваліфікованих представників справжньої національної еліти які є у громадському об’єднанні «1-ше Грудня», ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, «Меморіал» та інших.
 Він наголосив на необхідності збільшення переконливих публікацій щодо переможних історичних подій в Україні, звитяги кращих представників української нації, утвердження національної ідентичності, аргументованого спростування фейкових  матеріалів щодо меншовартості та несамостійності у прийнятті рішень українцями за принципом «Два українці-три гетьмани», інших маніпуляцій у період гібридної війни та агресії Росії проти України  тощо.
    Головною метою участі у заході відділу українознавства Академії  визначено донесення до журналістів необхідності збільшення кількості переконливих матеріалів з питань  поглибленого вивчення героїчних сторінок історії України, Майдану, Революції Гідності та АТО,  невідомих історичних подій боротьби за свободу та незалежність України у періоди національно-визвольної війни 1648-54 років, визвольних змагань початку 20-го та 21-го тисячоліть, 100-річчя Української революції 1917-1921 років, 75-річчя утворення УПА, 85-річчя голодомору 1932-1933 років в Україні - геноциду українського народу, становлення демократичних засад  української державності.
  
 Завідувач відділу українознавства     Володимир Лазаренко
    0432-67-08-92

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...