четвер, 7 грудня 2017 р.

Відділ українознавства запрошує на святкування "Андріївських вечорниць", свято "Калити". 

12 грудня о 16:00 в музеї М. Коцюбинського! 


   Відбувся Всеукраїнський форум  "Координація через діалог", у м. Вінниці 5-6 грудня з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Методист відділу українознавства Бегас Ніна Олександрівна виступила із темою: «Реалізація Програми національно-патріотичного виховання серед освітніх закладів області». В обговоренні взяли участь представники з 15 областей України. Ділились досвідом, вирішували питання на шляху реалізації Програми.




В День Збройних Сил України вшанували борця за волю України, підпоручника польового духівника Української Галицької Армії Володимира Ванчицького. У складі 14 бригади УГА він із побратимами звільнив від більшовиків Жмеринку, Вінницю, Гнівань, Витаву. В листопад 1919 року він помер та похований на місцевому цвинтарі. Через 98 років ми дізналися про його життєвий шлях: народився на Тернопіллі, навчався у Тернополі та Львові, боровся за український університет, висвячений у священики митрополитом Андреєм Шептицьким, дбав за розвиток української освіти, культури. В роки революції став на захист України. Його поховання та біографію вдалося відшукати історику Ковалю Олександру Івановичу разом із його родичами, які проживають у Києві та Львові. 






Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...