понеділок, 2 квітня 2018 р.

         Інфомація про проведення круглого столу на тему: 

         «Усна історія в українознавчих дослідженнях» 

     29 березня  2018 року  у актовій залі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України у м. Києві  відбулось засідання круглого столу на тему:»Усна історія в українознавчих дослідженнях».  
     Організатором заходу виступив Науково-дослідний інститут  українознавства МОН України.  

                          
     Вищезазначене засідання круглого столу пройшло за участі представників КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти», вчителів українознавства навчальних закладів України, учасників ХІ міжнародного конкурсу з українознавства, представників Українського інституту національної пам’яті, науковців, краєзнавців  та  ЗМІ (модератор заходу Бойко Тетяна Іванівна, кандидат філософських наук, завідувач відділу освітніх технологій та популяризації українознавства НДІУ МОН України).
    Головною метою заходу було визначено необхідність популяризації усної історії нашої країни, її визначних постатей  в українознавчих дослідженнях.


   У виступах звучали джерела про історичні здобутки пасіонаріїв України  у боротьбі за її  визволення та незалежність, їх визначні військові та дипломатичні вчинки, прояви  шляхетності  як рятівників української армії  та держави, справжнього українського патріотизму та сподвижництва з часів 100-річчя Української революції 1917-1921 років до сьогодення .
   Завідувач відділом українознавства КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» В. Лазаренко виокремив питання щодо необхідності використання відповідних краєзнавчих матеріалів часів українських боротьбистів та шестидесятників під час викладання українознавства.
   За наслідками круглого столу учасниками заходу одностайно прийняте звернення до Міністерсва освіти і науки України про необхідність вивчення українознавства як основного предмету та прийняття нової п’ятирічної програми його вивчення.
   Наголошено на необхідності проведення інформаційно-просвітницької роботи із зазначеної тематики, історично-краєзнавчого всеобучу з метою залучення громадянського суспільства України до вирішення вищезазначених питань.

   Завідувач відділом українознавства КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти Володимир Лазаренко.







Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...