середа, 26 лютого 2020 р.

Презентація пересувної виставки «Буремні події Української революції 1917-1921 років на теренах Поділля», створеної у рамках реалізації громадською організацією «Асоціація музеїв Вінниччини» однойменного проєкту.
Світлина від Вінниця News.

Буремні події Української революції.
25 лютого у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї презентували краєзнавчу виставку «Буремні події Української революції 1917-1921 років на теренах Поділля», створену у рамках реалізації громадською організацією «Асоціація музеїв Вінниччини» однойменного проєкту. Присутніми на заході були науковці. представники місцевої влади, ГО, волонтери, керівник регіонального підрозділу Українського інституту національної пам'яті , к.і.н. Богдан Галайко, завідувач відділу українознавства Вінницької академії неперервної освіти Володимир Лазаренко, представники музею.
Світлина від Вінниця News.
Нагадаємо, що зазначений проєкт став одним із переможців конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надавалася фінансова підтримка у 2019 році коштом  бюджету.



На виставці представлені документи, світлини часописи періоду Визвольних змагань (1917-1921) з фондів Вінницького обласного краєзнавчого музею та Державного архіву Вінницької області, а також приватних колекцій.
Світлина від Вінниця News.
«Враховуючи сьогоднішні реалії зростання суспільного інтересу до героїчної славетної історії нашого краю, надзвичайно актуальним є дослідження та узагальнення подій і наслідків Української революції 1917-1921 років на теренах Поділля та популяризація матеріалів про перебіг цих подій серед вінничан.
Вкрай важливо на прикладі звитяжної долі борців за Незалежність України, жертовності й перемог наших земляків під час розбудови національної держави в добу Української революції, сформувати активну життєву позицію, патріотизм та любов до Батьківщини у сучасного покоління що підростає.

Адже уславлена історична роль Подільського регіону в утвердженні національної державності спонукає до шанобливого ставлення сучасників до історико-культурної спадщини краю, пробуджує інтерес до минулих героїчних сторінок історії та розвиває відчуття гордості за свій край», – зазначила директорка обласного краєзнавчого музею, голова громадської організації «Асоціація музеїв Вінниччини» Катерина Висоцька (Katerina Visotska).

Начальник відділу Українського інституту національної пам'яті, к.і.н. Богдан Галайко презентував діяльність Інституту та основні напрямки роботи з тематики Української національної революції 1917-1921 рр.
Принагідно, до музею, було передано нові видання та настільну гру "Українська революція", що були видані Інститутом.
Світлина від УІНП. Вінниця.
«Буремні події Української революції 1917-1921 років на теренах Поділля» – це чергова експозиція створена за сприяння обласної державної адміністрації.
Без сумніву, Українська революція 1917-1921 років – це період відродження української державності, формування української нації, ренесанс української культури та духовності», – відзначив заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Іван Педорук.

ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ УКРАЇНОЗНАВСТВА        ВОЛОДИМИР ЛАЗАРЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...