понеділок, 31 серпня 2020 р.

Звання народного!
Вокальному ансамблю «Оберіг»  було офіційно присвоєно звання НАРОДНОГО АМАТОРСЬКОГО КОЛЕКТИВУ! Символічно, що це відбулося напередодні третього дня народження "Оберегу" - ця подія стала ще одним досягненням нашого молодого ансамблю.
Вітаємо та зичимо нових перемог і творчих успіхів!

🎉
🎼Користуючись нагодою, про досягнення колективу розповідає керівник ансамблю - методист відділу українознавства - Бегас Ніна Олександрівна, провідний фахівець Навчально-практичного центру культурно-естетичного розвитку та роботи зі студентами ДонНУ ім. В. Стуса Ніна Бегас:
"Слід сказати, що нещодавно ми випустили наш перший альбом під назвою "Ваш Оберіг", який має 16 творів - народних, повстанських, козацьких та сучасних пісень у власних обробках!
У зв`язку з карантином презентація відбулась онлайн. А також маємо нагороди: 5 Гран-Прі, 16 перших місць, 4 других із всеукраїнських та міжнародних вокальних конкурсів, кубки призів глядацьких симпатій, срібний кубок та понад сотні грамот і подяк з різних заходів (університетських, благодійних, місцевих, обласних, всеукраїнських, міжнародних), участі та звершення у Гала-концертах відомих мистецьких фестивалів та телевізійному шоу «Х-фактор».
Дуже приємно, що наш колектив відзначають на високому професійному рівні з різних куточків не лише України!) Щиро дякуємо усім нашим прихильникам, усім, хто нас підтримує, слухає, допомагає! Будемо і надалі продовжувати нашу співучу, творчу діяльність, шукаючи глибинні народні пісні, відроджуючи українську музичну культуру!"
🎼Нагадаємо невеличку біографію колективу.
Вокально-інструментальний ансамбль «Оберіг» Донецького національного університету імені Василя Стуса заснований нещодавно у 2017 році. Студенти з різних факультетів об`єдналися задля важливої творчої справи –пошуку автентичних народних пісень, їх реконструкції та обробки із сучасним підходом та з метою збереження, популяризації пісенної спадщини українського народу.
🎤Основний склад ансамблю:
Бегас-Коваль Ніна Олександрівна (керівник)– І голос, Степова Олена -ІІ голос, Степова Ганна – ІІІ голос, Лебедкін Максим -IV голос.Також іноді долучаються до народного стилю сучасні ритми за участі: Юрчишина Данила -бітбокс, Гуменюка Дениса – реп. Музичний супровод гітари веде Вуйко Павло.
«Український Пентатонікс з Голівуду» - так починають називати молодий колектив, який, незважаючи на свій юний вік, виборов чимало призових місць у міжнародних та всеукраїнських конкурсах.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...