вівторок, 27 жовтня 2020 р.

       Дискусія «Мир у світі людей» з Тарасом Тополею від EdCamp Ukraine 


Відбулася дискусія "Мир у світі людини " з фронтменом гурту "Антитіла" та   другом Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Тарасом Тополею. 
Участь в обговоренні взяли :

🙂 Світлана Ройз, дитяча й сімейна психологиня, консультантка телеканалу «Плюс-Плюс», авторка книг з дитячої і сімейної психології та освітніх проєктів для батьків, педагогів і психологів;
🙂 Людмила Дем'яник, ветеранка, учасниця бойових дій, відома як Катруся Стріла;
🙂 Ірина Прибінська, головна спеціалістка відділу освіти Станично-Луганської районної державної адміністрації Луганської області.
Серед учасників були сотні освітян, не дивлячись на вечірній час. До працівників освіти долучилася методист відділу українознавства Олена Козаченко.
Під час дискусії обговорили методи роботи з дітьми, які постраждали від війни на сході України. Згадали нещодавню онлайн-зустріч та тези Далай-лами:
«У дитинстві немає концепції моєї нації — їхньої нації, моєї релігії — їхньої релігії, — немає такої ідеї. Ми граємося разом. І коли ми починаємо здобувати освіту, навчатися у колективі, у нас поступово з’являється відчуття, що є «ми», а є «вони» на національному рівні чи за релігійною ознакою. Ці відмінності і є основою конфлікту».
Це — слова Далай-лами XIV під час діалогу з українцями й українками 20 жовтня 2020 року.
Свідомою та принциповою є позиція фронтмена гурту "Антитіла" Тараса Тополі проте, що мир нам потрібен і розмовляти потрібно, але не потрібно забувати про тих, хто віддав життя за Україну.
Всі співрозмовники та освітянська спільнота дійшли висновків, що боротьба за Україну триває. Нам потрібен мир! Він потрібен нам заради наших дітей, але ціною перемоги!
Окрему подяку висловила освітянська спільнота Катрусі Стрілі (Людмилі Дем'яник), волонтерці, учасниці бойових дій, яка працює в "Жіночому волонтерському русі", який запустив акцію в пам'ять про загиблих захисниць висаджувати алею з яблуньками. Цього тижня така акція відбудеться в Житомирі.
Ми маємо пам'ятати наших Героїв і доносити цю інформацію, як до освітянської спільноти, так до учнів та студентства, а також до наших громадян!

Слава Україні! Герої не вмирають!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...