неділя, 3 січня 2021 р.

 У ВІННИЦІ ВШАНУВАЛИ УСІХ ЗАГИБЛИХ У 2020 РОЦІ ГЕРОЇВ НОВІТНЬОЇ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ

29 грудня 2020 року, у Вінниці, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі ПЦУ (вул. Соборна, 23) відбулось поминальне богослужіння за загиблими героями російсько-української війни, що загинули протягом 2020 року.
Панахиду за загиблими Героями звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон.
Нажаль, у 2020 році, унаслідок бойових дій на фронті російсько-української війни загинули 56 українських воїнів (55 чоловіків і одна жінка, Клавдія Ситник) – від обстрілів, підривів на мінах, на позиціях і під час бойових виходів.




Ознайомитись із біографічними відомостями усіх загиблих можна за посиланням https://bit.ly/34SGH44
Серед загиблих Героїв є уродженці Вінниччини:
Андрій Ведешин - військовослужбовець 131-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ
Володимир Мовчанюк - військовослужбовець 17-го батальйону 57-ї мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка ЗСУ
Від Інституту, участь у вшануванні взяли начальник Центрального міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Богдан Галайко та співробітник відділу Олексій Серветнік.
Після поминального богослужіння, біля меморіальної дошки, що встановлена на території Спасо-Преображенського кафедрального собору усі присутні вшанували пам'ять героїв-вінничан і жителів області, які загинули на фронті російсько-української війни, починаючи з 2014 року.
Організаторами панахиди стали Центральний міжрегіональний відділ Українського інституту національної пам’яті
УІНП. Центр
, Вінницько-Барська єпархія Православної Церкви України
Вінницько-Барська єпархія ПЦУ
та відділ Міністерства у справах ветеранів України у Вінницькій області
Мінветеранів. Вінницька область
.

Ініціатори віддали шану українським захисникам
🇺🇦
, що загинули у боях з російськими окупантами і проросійськими сепаратистами та мали на меті згуртувати громадськість довкола пам’яті про загиблих військовослужбовців, вкотре нагадавши суспільству правду про російську агресію.
Пам'ятаймо наших Захисників!
Вічна пам'ять полеглим за Україну!
Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...