пʼятниця, 16 лютого 2018 р.

                  


Зустріч з нагоди відзначення 4-ї річниці Революції Гідності та вшанування Героїв Небесної Сотні з американцем з українською душею, письменником, учасником Революції Гідності -  Уолтером Орр Скоттом.                                   

       На виконання указу президента України , постанови Верховної Ради України, розпоряджень КМУ та Вінницької обласної держадміністрації, Міністерства освіти щодо відзначення Дня Героїв Небесної сотні 15 лютого в приміщенні КВНЗ «ВАНО» відбувся виховний захід з національно – патріотичного виховання - про проведення зустріч із письменником, учасником Революції Гідності -  Уолтером Орр Скоттом та вчителями історії , студентами ДонНУ імені Василя Стуса, викладачами ВДПУ імені Михайла Коцюбинського,членами обласної ветеранської організації, товариства політв’язнів репресованих та їхніх дітей, представників громадськості та ЗМІ.




      Під час зустрічі були  презентовані його книги: «Вставай, Україно!» та «Історія одного солдата», а також обговорення нової книги про творчість Т.Г.Шевченка «Шевченко в прозі».

 Зустріч розпочалася хвилиною мовчання за полеглими за незалежність України.  У вступному  слові начальника відділу українознавства Володимир Лазаренко розповів про роль Революції Гідності та утвердження Української державності, наголосивши на складових національно – патріотичного виховання у навчально-виховному процесі загальноосвітніх шкіл Вінниччини.
      У виступі та презентації збірок Уолтер Орр Скотт наголосив на проблемах демографії в Україні, інтеграції українців до європейської спільноти та їх праці на території країн Європейського Союзу.






    Автор книг «Історія одного солдата» (2017) (англ. «A Soldier's Story») та «Вставай, Україно!» (2014 рік) (англ. «Arise, Ukraine!») розповів, що обидві книги написані як англійською, так і українською мовами. Його третя книга «Шевченко в прозі» (англ. «Shevchenko in Prose») буде опублікована в 2018 році.
      Уолтер Орр Скотт  є членом міського літературного об'єднання «Калинове гроно» та  одним з авторів колективного альманаху «Чарівна криниченька». Нагороджений званням лейтенанта українського козацтва. З 2017 р. — член Національної спілки журналістів України.



      Учасник зустрічі наголосив на позитивному ставленні та любові до українського народу, що спонукало його переїхати в Україну, брати участь під час Майдану та подальшому відтворенні героїчних подій у своїх книгах.

    Відбулося обговорення творів письменника та внесення пропозицій з даної тематики учасниками зустрічі.



 Завідувач відділу українознавства               Володимир Лазаренко


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...