понеділок, 12 лютого 2018 р.

Працівники відділу українознавства взяли участь у засіданні круглого столу на тему: "Законодавче регулювання у сферах локальної демократії та правового статусу депутатів місцевих рад: поточний стан і перспективи удосконалення".
Захід відбувся 12 лютого у актовій залі готелю "Франція" серед організаторів: Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за сприяння Міжнародного Фонду "USAID", та Інституту громадянського суспільства "Громадяни в дії". Модератором заходу виступив: заступник голови комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування - Сергій Кудлаєнко.
     В дискусії та обговоренні взяли участь: народний депутат України - Олена Бойко, голова облради - Анатолій Олійник, міський голова - Сергій Моргунов та заступник голови ОДА - Олександр Крученюк, представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій  Вінниччини.
       В обговорені пропозицій до виборчого законодавства та законодавства про місцеве самоврядування.  З боку відділу українознавства внесені пропозиції про прийняття законів про місцеві референдуми та загальні збори громади, громадські слухання. Акцентувалась увага на прийнятті виборчого законодавства за відкритими списками пропорційної системи та пріоритетів (50+1) місцевих територіальних громад у вирішенні питань забудови міста, дотримання вимог при облаштуванні лісопаркової зони та збереження природних ресурсів.
      За підсумками засідання круглого столу враховані конкретні пропозиції щодо включення до українського законодавства у сфері статусу депутатів місцевих рад, об`єднаних територіальних громад та місцевого самоврядування поточного стану та проблематики питань становлення громадянського суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...