неділя, 20 травня 2018 р.


Міні EdCamp Ukrajinsjk

   18 травня 2018 року Українська ЗОШ №13, яка розташована на Донеччині, гостинно зустрічала учасників афілійованого міні-EdCamp Ukrajinsjk, до якого залучились 130 представників учительства та учнівства з 7 областей України. Енергія позитиву й різноманітний зміст заходу, потужна підтримка Української міської ради та підприємців, злагоджена робота команди працівників школи та волонтерів (з числа учнів 7, 10 класів школи та групи студентів Покровського державного коледжу) зробили (не)конференцію міні EdCamp Ukrajinsjk неймовірною.



      Що таке інтелект-карта і лепбук, як створити інтегрований простір між школою та вищим навчальним закладом, алгоритми діяльності вчителя щодо впровадження технологій формувального оцінювання, ненасильницьке спілкування як спосіб гармонізації стосунків в освітньому середовищі, інноваційні підходи до використання арт-технологій в освітньому процесі – ці та інші не менш важливі питання жваво обговорювали учасники і учасниці заходу. Неймовірна кількість учасників відвідала сесію Марії Таран з с.Трудолюб Полтавської області «Співучителювання: фінська освіта стає ближчою».
      Як в рамках Нової української школи зберегти курс «Українознавство» та сприяти вихованню патріота з початкової школи -  презентувала методист відділу українознавства  Вінницької академії неперервної освіти Козаченко Олена Євгенівна.




      Аспірант та викладач кафедри Харківського авіаційного інституту Євген Меняйлов провів цікаве практичне заняття «Система тестування DOTS для практикумів з програмування.                                          Програмування LEGO® MINDSTORMS® NXT». На локації зібралися не тільки учасники заходу, а і учні школи. Чималий інтерес викликала онлайн-сесія із спікером Юлією Батурою із м. Суми «STEM-STEAM-STREAM – сучасні драйвери розвитку ключових компетентностей учня майбутнього».

      Протягом міні-EdCamp Ukrajinsjk також проходили і майстер-класи. Учасники та учасниці заходу виготовляли листівки у техніці айріс-фолдінг (майстер-клас Немченко Антоніни), знайомились з можливостями 3D-моделювання (майстер-клас Глущенка Артема).




Чудові враження в учасників викликали майстер-класи учениць 10 класу нашої школи Сальнікової Аполлінарії, Меньковської Ілони, Бойчук Анни, Кротової Анастасії, під час яких були створені картини з ниток та цвяхів в техниці стрінг-арт та парасольки в техниці паперкрафт.


       
Ну, а поки в нас є така чудова підтримка - учні нашої школи та майбутні педагоги-студенти Покровського педагогічного коледжу, - ВСЕ В НАС БУДЕ ПО-БІЛОМУ!!! Саме такими позитивними дописами завершила пост на фейсбуці директор школи та  співорганізатор заходу Сухорукова Юлія Юріївна.

Завідувач відділом українознавства  Лазаренко В.І.


Літо 2018 розпочнеться із Всеукраїнського фестивалю
 "Батозька битва"!

Запрошуємо 2 червня, с. Четвертинівка, Тростянецького району! Долучайтесь, вільні та сміливі духом!



Запрошуємо Всіх бажаючих !!!




Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...