неділя, 13 травня 2018 р.

І обласний фестиваль української культури "Гаївки-фест"
 Вперше у Вінниці цими вихідними відбувся фестиваль, який символізує перехід від весни до літа. Понад 30 фольклорно-мистецьких, творчих колективів з різних куточків області, навчальних закладів представляли кращі зразки календарної обрядовості: веснянок, гаївок, хороводів, народних пісень, танців! 











   Дорогоцінний скарб ранньої культури наших прапрадідів гаївки - пісні, що виконувались тільки у час великодніх свят. Вони покликані передавати свою енергію природі, щоб усе живе навколо прокинулося і знову ожило. 
    Перший фестиваль української автентичної культури "Гаївки-фест" проводився відповідно до Обласної програми національно-патріотичного виховання дітей і молоді. Відбувся на території ДНЗ "Вінницький центр професійно-технічної освіти переробної промисловості".

    В основі свята  - національна пісенна творчість, збереження і популяризація української самобутності. 
    Долучився до цього заходу і наш відділ українознавства, де методист відділу Ніна Бегас стала ведучою цього прекрасного дійства.
   Щиро бажаємо, щоб так само як традиційні украінські гаївки, як пісні, що звеселяють людей, несуть в їхні душі красу та оптимізм, цей фестиваль надав нам усім наснаги та віри у краще і світле майбутнє!


Завідувач відділом  українознавства           Лазаренко В. І.                          

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...