четвер, 3 травня 2018 р.

Підсумкове засідання проектів національно-патріотичного виховання у Вінницькій області

      Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації організовано засідання координаційної ради з питань реалізації програми національно-патріотичного виховання. На засіданні також затвердили календарний план заходів на 2018 рік, готуються відповідні положення до них. Відтак, плануються найближчі заходи: 12 травня 2018р., вперше у області  -  Фестиваль української культури "Гаївки-фест" на території ДНЗ «Вінницького центру професійно-технічної освіти переробної промисловості»; 2 червня  2018 р., у с. Четвертинівка Тростянецького району відбудеться Всеукраїнський фестиваль "Батозька битва"; 2 липня 2018 року на хуторі Хоми (поблизу с. Ворошилівка) Тиврівського району відбудеться дитячо-юнацький, патріотичний табір "Хоминська січ".



    Також для усіх присутніх відбулась екскурсія по території спортивної бази "Динамо", де в оновлених кабінетах підростаюче покоління може займатись спортивною та військовою-патріотичною підготовкою.

Матеріали підготувала методист відділу українознавства - Бегас Н. О.

Завідувач відділом українознавства - Лазаренко В. І.

« Майдан від першої особи.                                                                Регіональний вимір » 


     02 травня в Вінницькій академії неперервної освіти завідувач відділом українознавства  Лазаренко В.І. провів лекцію з теми  «Українознавство як складова національно-патріотичного виховання та консолідації українського суспільства»  для вчителів історії, а також була презентована книга, яку представники відділу українознавства отримали від Українського інституту національної пам`яті, «Майдан від першої особи. Регіональний вимір.» (вип..3, част.1) та передали її вчителям історії та українознавства.




      Книга реконструює події  локальних майданів, адже під час Революції Гідності 2014 року  столиця перебувала в епіцентрі суспільної уваги, а як відбувались протестні рухи в областях – відомо не багато. Упорядники третього збірника взяли за мету заповнити цю прогалину та сформувати уявлення про Майдан як загальноукраїнське явище.

Завідувач відділом українознавства  Лазаренко В.І.







Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...