понеділок, 21 жовтня 2019 р.

Гра –мандрівка «Ми роду козацького діти»
     З давніх давен в Україні у народних піснях легендах, прислів’ях, казках возвеличується фізично дужа, здорова і сильна людина – козак. З метою виховання ціннісного ставлення до пізнання української культури, створення етнокультурного середовища, українських традицій відбувся захід серед учнів третіх класів навчально-виховного комплексу-гімназії №2, м. Гнівані, Тивірвського району. На запрошення керівництва школи та організаторів заходу (О.А. Чорна, О.В. Поберецька, Т.В. Коваль) були запрошені представники відділу українознавства. Згідно методичних рекомендацій нашого відділу відбулися козацькі забави «Ми роду козацького діти».
       Юні козачата показали свої знання з історії козацтва, ознайомили присутніх з розвагами козаків та способом їх життя. На свято були запрошені батьки, рій «Єдність» ім. Героя України, який навчався у цій школі О.В. Вапняра, М.М. Добачевський учасник ООС, методист відділу українознавства Н.О. Бегас, завідувач виховної роботи В.А. Балинська та викладачі школи. Усі зарядилися гарним настроєм та отримали багато позитивних емоцій.







    Такі заходи дуже гуртують дітей, вчать їх злагоджено працювати в команді та вболівати за своїх однокласників.
    На завершення свята всі учасники скуштували справжній козацький куліш.
    Тож не буде переводу козацькому роду!
    Завідувач відділу українознавства       Лазаренко В.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...