четвер, 24 жовтня 2019 р.

 Козацькі змагання у Вінницькому технічному коледжі
  В Україні немає важливішого чинника, який би був і центром, і перехрестям, і змістом переважної більшості соціальних процесів, та важливішого компонента національної й територіальної консолідації, ніж козацтво. Саме цей феномен сприяв виробленню такого способу життя українського етносу, який допоміг йому вижити в умовах не тільки відсутності власної держави, але й за часів тотального знищення всього національного, самобутнього. За останні три з половиною століття український народ тричі піднімався на боротьбу за встановлення державної незалежності.
   День українського козацтва відзначається в Україні згідно з Указом Президента України від 07.08.1999 № 966/99 в день свята Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня. Президент України, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення, визначив цю дату своїм указом.
  Протягом декількох тижнів у різних навчальних закладах організовуються та проводяться різноманітні заходи, присвячені Дню Козацтва. 
  На запрошення керівництва та організаторів Вінницького технічного коледжу представники відділу українознавства організували урочисту частину козацьких змагань. Із вітальним словом виступив начальник відділу українознавства Лазаренко Володимир Іванович.
   Прикрасою заходу стали вихованці Школи козацького гарту імені Данила Нечая (Тиврівщина) та вокальний ансамбль "Оберіг" Донецького національного університету імені Василя Стуса (керівник Н. О. Бегас),  які виконали військово-патріотичні пісні.
  Пам'ятаймо історію України, шануймо традиції та пишаймось нашими героями! Слава Україні!       






Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...